Leerlingen van AOC-Twello en Het Vlier verzorgden woensdagavond 30 mei jl. een diner voor Deventer ondernemers. De opbrengst is voor Uganda. Het diner, dat geopend werd door de burgemeester, was een daverend succes. Onder begeleiding van koks Henk Halve en Natalie Alferink bereidden de leerlingen een viergangenmenu. Als eerste kregen de gasten het maisgerecht Posho geserveerd: het dagelijkse eten van de kinderen in Uganda. Ook de bediening werd keurig verzorgd door de leerlingen.
De gasten werden ontvangen door gastheer Jeffrey Bosschert (3vmbo) en gastvrouwe Jill Bloemsma (4 vwo). Zij trakteerden het publiek op een vol programma met sprekers, een eigen optreden en muziek. Zo sprak Olav Boenders over ondernemen in Uganda, Sylvia Mbabasi-Rus over opgroeien in Uganda en vond er een live-verbinding plaats met Wimdesheimstudenten die nu in het projectgebied zijn.
'De opbrengst van de avond is voor de aanschaf van een druppelirrigatiesysteem. Dat zorgt voor een efficiënter gebruik van het water’, vertelt Jeffrey de gasten. ‘En daarnaast sparen we voor uitwasbaar maandverband’, vult Jill aan. 'Meisjes missen daar regelmatig schooldagen omdat ze zichzelf niet goed kunnen beschermen.’ Op de tafels lagen kaartjes met daarop de uitdagingen waarvoor het projectgebied staat. Ondernemers gingen enthousiast aan de slag met ideeën op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren aan het project.
In oktober 2012 reizen de 24 leerlingen van Het Vlier en AOC-Twello met hun begeleiders af naar Uganda. Ze bezoeken daar scholen in het projectgebied van Up4S en Stichting Kinderen van Uganda. Leerlingen bereiden activiteiten voor op het gebied van sport en spel, landbouw en gezondheid. Zo gaan ze een bijenhuis bouwen en organiseren ze een sporttoernooi. ‘We willen ook met de jongeren daar in gesprek gaan’, zegt Marlous de Vries, 4 vwo leerlinge van het Vlier, 'om te kijken wat we van elkaar kunnen leren'

netwerkdiner 102 foto website
De gastheer en gastvrouw van deze avond waren Jeffrey Bosschert (3vmbo) en Jill Bloemsma (4 vwo).
Aan het eind van de avond kregen de leerlingen een tas aangeboden met allerlei benodigdheden voor de reis naar Oeganda.

Pin It