Op vrijdag 21 en zaterdag zaterdag 22 september hielden leerlingen van 't Vlier en AOC Oost Twello een grote wateractie voor Oeganda op de markt in deventer.
Ze verkochten flesjes drinkwater voor 1 euro per stuk.
 
De opbrengst is bedoeld om een waterboor, waterpompen en druppelirrigatiesystemen voor schooltuinen in het projectgebied van Connect2Uganda te kunnen aanschaffen.
In oktober gaan deze leerlingen, in totaal een groep van 24, naar het projectgebied om samen met Oegandese leerlingen activiteiten op het gebied van leefstijl, gezondheid en sport te ondernemen.
Het einde van de wateractie op de markt viel samen met het bezoek van aartsbisschop en Nobelprijswinnaar Desmond Tutu aan het standbeeld van Albert Schweitzer op de Brink.
Desmond Tutu hieldeen inspirerende speech waarin hij onder andere het belang van schoon drinkwater voor een gezonde ontwikkeling van kinderen noemde.
En dat was precies waar de wateractie op de Deventer markt ook voor bedoeld was!
Caitlin Hoogboom (leerling AOC Twello) en Marlous de Vries (leerling 't Vlier) mochten voor het aanwezige publiek vertellen wat zij in oktober in Oeganda gaan doen en Desmond Tutu een flesje drinkwater aanbieden. Een mooie ervaring! 
 
 
desmond tutu water2  desmond tutu water

Pin It